Klasszikus filmek minden mennyiségben!

KLASSZikusok

Egy Hollywoodi románc, amely titokban kezdődött

Vivien Leigh és Laurence Olivier szerelme

2018. október 19. - KLASSZikusok

A két Hollywoodi szupersztár Vivien Leigh és Laurence Olivier szerelme titokban kezdődött, abban az időszakban amikor mindketten házasságban éltek. Ennek ellenére már az első találkozásukkor azonnal beleszerettek egymásba és minden akadály láthatatlanná vált előttük ahhoz, hogy szerelmük kiteljesedjen. A kapcsolatuk tele volt érzelemmel, szenvedéllyel, örömmel, de ugyanakkor fájdalommal és reményvesztettséggel is.

leigh_olivier.jpg

Forrás: www.digitalspy.com/showbiz/news

Leigh először 1934-ben egy színházi darabban látta meg a fiatal angol színészt. Vivien, aki a barátjával volt egyből odasúgta a fülébe: 

Ő lesz a férfi, akihez hozzámegyek.

Leigh barátja egyből figyelmeztette, hogy ő is, illetve Olivier is házas ember. Vivient viszont annyira lenyűgözte a férfi, hogy csak annyit válaszolt:

Nem baj. Egy nap viszont tényleg hozzámegyek. 

A sors végül összehozta őket. 1937-ben kezdődött meg a Fire Over England című angol film forgatása, amelyben Olivier és Leigh egy szerelmespárt alakítottak. A forgatási szünetekben hamar szerelmi viszonyba keveredtek egymással, nem tudtak egymás nélkül létezni. Ebben az időszakban kezdtek el levelezni, minden nap írtak egymásnak, legfőképpen akkor, amikor más-más filmen dolgoztak két különböző stúdióban. Szerelmüket természetesen titokban kellett tartani, ugyanis még mindig nem váltak el.

A szerelmespár egészen 1940-ig titkolta a nyilvánosság elől szerelmüket. Végül miután beadták a válási papírokat, ugyanennek az évnek a nyarán összeházasodtak. A ceremónián a páron kívül, az amerikai színésznő Katharine Hepburn jelent meg, mint az egyik tanú. Más vendég nem vett részt az esküvőn. Az esküvő után a pár közös projektekbe kezdtek és már házaspárként tűnt fel a Lady Hamilton című filmben, illetve színházban Shakespeare Rómeó és Júliájában.

fire-over-england-1937-001-laurence-olivier-vivien-leigh-00n-rmk.jpg

Forrás. www.bfi.org.uk

Annak ellenére, hogy szerelmük megállíthatatlan volt, kapcsolatuk hamar romlani kezdett. Vivien Leigh 1945-ben a Cézár és Kleopátra című filmet forgatta. A színésznő a forgatás alatt terhes volt első gyermekükkel. Az egyik jelenet felvételekor megbotlott és olyan erősen hasra esett, hogy azonnal elvetélt. Leighnek nem ez volt az egyetlen vetélése. Ezek a tragikus események elősegítették azt, hogy mentális betegsége minél inkább észlelhető jeleit mutassa a színésznőnél. Az 1950-es években Vivien nagyon sokszor, ok nélkül esett neki Oliviernek. Ütötte, kiabált vele, azonban másnap amikor felébredt nem emlékezett semmire. Ugyanebben az időszakban diagnosztizáltak a színésznőnél tuberkolózist, amely miatt sokszor kórházba került.

Az ötvenes évek végére Vivien állapota egyre csak romlott. Mentális betegsége miatt egyre kezelhetetlenebbé vált, nehezen lehetett vele dolgozni, folyamatosan bántalmazta nem csak a férjét, de a környezetében lévő barátait, stábtagokat, rokonokat. 

Olivier 1960-ban adta be a válási papírokat és végleg elvált Leightől. Mindketten új párt találtak maguknak és külön utakon folytatták életüket egészen a halálukig. 

Habár Vivien Leigh és Laurence Olivier szerelme tele volt nehéz pillanatokkal, a mai napig az egyik legszebb Hollywoodi románcok közé tartozik. 

 

Forrás: www.thevintagenews.com

szerző: Kolba Gergely

 

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr4914310119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása