Klasszikus filmek minden mennyiségben!

KLASSZikusok

TOP 5 klasszikus karácsonyi film

2018. december 13. - KLASSZikusok

Már csak alig két hét van hátra karácsonyig, az emberek ünnepi hangulatba kerültek, a boltokban karácsonyi zene szól, és a karácsonyi vásárok is megnyitották már kapuikat. A szentestét megelőző időszak nem lenne teljes karácsonyi filmek nélkül sem. Az alábbiakban az öt klasszikus karácsonyi filmről olvashattok.

 

1. Csoda a 34. utcában

Az 1947-ben készült film egy szívmelengető történetet mesél el. Megjelenik egy férfi, aki azt állítja magáról, hogy ő a Télapó. A férfit őrültnek kiáltják ki, és különböző kezeléseknek akarják alávetni. Egy fiatal ügyvéd viszont úgy dönt, hogy képviseli a férfit a bíróságon, és be akarja bizonyítani, hogy ez az ember tényleg a Télapó.

A filmet George Seaton rendezte, főszereplői Maureen O'Hara, John Payne, Edmund Gwenn, Gene Lockhart és Natalie Wood.

 

2. Egész évben farsang

Az 1942-es egy igazi amerikai musical. Jim, aki tehetséges énekes egy fogadót nyit, amely csak különleges ünnepnapokon van nyitva. Ted, a táncos a nők kedvence. Hozzájuk csatlakozik egy fiatal, tehetséges lány, aki karriert szeretne felépíteni magának. Mindkét férfi szeretné elcsábítani Lindát.

A filmet Mark Sandrich rendezte, főszereplői Bing Crosby, Fred Astaire és Marjorie Reynolds. 

 

3. Karácsony Connecticutban

A film egy 1945-ben készült amerikai romantikus vígjáték. Egy egyedülálló újságírónőről. Elizabeth-ről szól, aki elhitette magáról, hogy ő egy tökéletes háziasszony. Alexander Yardley, a kiadója nem tud erről a hazugságról, és a bonyodalom akkor kezdődik, amikor Alexander ráveszi Elizabeth-et, hogy rendezzen egy karácsonyi vacsorát, amelynek egyik vendége Jefferson Jones, egy veterán, aki hatalmas rajongója a nőnek. Ha kiderül az igazság, akkor az a nő karrierjébe is kerülhet.

A film rendezője Peter Godfrey, főszereplői Barbara Stanwiyck, Dennis Morgan és Sydney Greenstreet.

4. Saroküzlet

Az 1940-ben készült amerikai filmjáték több szempontból is különleges számunkra, hiszen több magyar vonatkozása is van. A történet László Miklós: Illatszertár című színműve alapján készült, azzal a változtatással, hogy illatszertár helyett bőröndüzlet áll a történet központjában.

A helyszín Budapest, Váci utca. A bolt vezetője egyre idegesebb, Králik Alfréd és Novák Klári, a két alkalmazott utálják egymást. Karácsony környékén kiderül, hogy Králik elkezdett levelezni egy ismeretlen lánnyal, akibe beleszeretett. Az első találkozójuk napján a boltvezető bent akarja tartani a munkásokat, hogy túlórázzanak, amit Klárik nem vállal el, a végén pedig kirúgja a férfit. Így odaér a találkozóra, ahol meglepődve látja, hogy az ismeretlen lány nem más, mint Novák Klári.

A film rendezője Ernst Lubitsch, főszereplői James Stewart, Margaret Sullavan és Frank Morgan.

5. A püspök felesége

Henry Brougham hónapok óta dolgozik azon, hogy egyháza számára egy új templomot építsen, azonban annyira belefeledkezik a munkába, hogy elhanyagolja a családját, és elfeledkezik arról is, hogy miért választotta ezt a hivatást. Ekkor jelenik meg Dudley, az angyal, aki átsegíti őt ezeken a nehézségeken.

A film rendezője Henry Koster, a főszereplői Cary Grant, David Niven és Loretta Young.

 

 

Forrás: imdb.com

szerző: Sinkovicz Anita

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr9314465680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása