Klasszikus filmek minden mennyiségben!

KLASSZikusok

Botrányos és meghökkentő Hollywood

Házasságok, szerelmi viszonyok, kábítószer, gyilkosság

2018. október 08. - KLASSZikusok

Hollywood aranykorának rengeteg kiváló filmet, színészt és nagy pillanatot köszönhetünk. Azonban ennek az álomgyárnak is megvolt a maga sötét oldala. A következőkben 3+1 nagy port kavaró életeseményt mutatunk be nektek. 

 

Charlie Chaplin és a nők

Charlie Chaplint nagyon sokan a Diktátor című filmből ismerhetik. Az angol származású színész nem csak némafilmekben de hangosfilmekben is óriási sikereket ért el, mint színész és rendező egyaránt. A filmsztár négyszer házasodott meg, és összesen tizenegy gyermeke született. Ebben az időszakban nagyon sok férfi színész házasodott meg nála sokkal fiatalabb nővel. Ez alól Chaplin sem volt kivétel, akinek házasságai nagy port kavartak a közéletben.

Első felesége Mildred Harris amerikai színésznő volt, aki mindössze tizenhét évesen ment hozzá a huszonkilenc éves angol sztárhoz. Házasságuk két évig tartott. 1929-ben Chaplin Lita Grey színésznővel házasodott össze. Lita tizenhat, Chaplin harmincöt éves volt. Harmadik felesége Paulette Godard, huszonhat évesen ment hozzá a negyvenhét éves Chaplinhez. Negyedik és egyben utolsó feleségét, Oona O'Neillt tizennyolc évesen vette feleségül. Chaplin ekkor már ötvennégy éves volt.

chaplin.jpg

 

Kleopátra házasságai és szeretői

Elizabeth Taylor angol színésznő szerelmi élete is tartogatott rengeteg botrányos és meghökkentő pillanatot. Az ünnepelt művésznő hétszer ment férjhez, de házasságai alatt rengeteg szeretőt tartott. 

Egyik legbotrányosabb házassága Eddie Fisherrel történt. Nem sokkal azután, hogy Taylor harmadik férje Mike Todd 1958-ban tragikusan elhunyt egy repülőgép szerencsétlenségben, a színésznő nem sokkal a történtek után már Eddie Fisher amerikai énekessel és színésszel kezdett szerelmi viszonyt. Fisher ebben az időben a szintén amerikai színésznő, Debbie Reynolds férje és két gyermek apja volt. A férfi természetesen azonnal beleszeretett a gyönyörű Taylorba, és 1959-ben össze is házasodtak. Öt évig alkottak egy párt. 

taylor.jpg

 

Gyereksztárból hollywoodi díva  

Judy Garland tizenhét éves volt, amikor főszerepet kapott az 1939-ben készült Óz, a csodák csodája című amerikai filmben. Garland, akinek kivételes tehetsége volt a színészethez, tánchoz és énekléshez egyaránt, elnyerte mind a közönség és a kritikusok tetszését. Csillaga fényesen emelkedett Hollywood égboltján, azonban nem tudta, hogy mi vár rá.

Hollywoodban mindig is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a színésznők szépek, és vékonyak maradjanak. Ez alól Garland sem jelentett kivételt. A film premierje után "hozzáláttak" ahhoz, hogy a színésznőt tipikus hollywoodi művésszé varázsolják. Garlandet szigorú diétára fogták, különböző gyógyszereket adtak neki, és a dohányzásra is rászoktatták, hogy megteremtsék benne az igazi amerikai színésznő képét. A mindössze tizenhét éves kislány felnőtt korára gyógyszerfüggő és evészavaros lett, amely egész életére rányomta a bélyegét. A dohányzás mellett rászokott az alkoholra és a kábítószerre, amely végül negyvenhetedik életévében el is vitte őt.

garland.jpg

Egy kislány gyilkossága

Lana Turner amerikai színésznő a negyvenes és ötvenes években vált igazi sztárrá. Nyolcszor házasodott, és egy kislánya született. 

Megunva a házas életet Turner 1957-ben kezdett el járni Johnny Stompanato katonatiszttel. Kapcsolatuk rendkívül viharos volt, gyakran vitába és fizikai erőszakba torkollott. 1958. április 4-én a pár Turner házában tartózkodott. Elmondások szerint Stompanato és Turner hevesen veszekedtek és egymásnak is estek. Turner tizenöt éves kislánya nem bírta elviselni, ahogy a férfi erőszakosan viselkedik édesanyjával, ezért egy késszúrással megölte a férfit. A kislány fiatal kora miatt nem kapott börtönbüntetést, a Turner családot viszont 750.000 dolláros büntetésre ítélték. 

lana.jpg

 

Forrás: https://www.providr.com/now/old-hollywood-scandal/

szerző: Kolba Gergely

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr2214289405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása